Dansk-palæstinensisk road trip på Vestbredden

30 okt

I forbindelse med åbningen af Det Danske Hus i Palæstina, har to mekanikere fra Dansk Autohjælp netop været i Ramallah på Vestbredden, for at reparere biler under åben himmel sammen med palæstinensiske kolleger .


“Know Thy Engine” er titlen på et netop gennemført mekanikerprojekt, søsat af Det Danske Hus i Palæstina (DHIP). Projektet er det første af flere planlagte kulturudvekslinger mellem Danmark og Palæstina siden husets officielle åbning i september. I en uge, rejste to danske og tre palæstinensiske mekanikere sammen rundt på Vestbredden, for at afholde workshops under åben himmel, besøge lokale skoler og værksteder, og selvfølgelig diagnosticere biler.

»Projektet giver mine mænd en oplevelse for livet, både personligt og fagligt. De får mulighed for at se hvordan vores fag udføres i Palæstina – et sted hvor der fortsat er rigtige mekanikere og ikke den byt-til-nyt-kultur, som vi har herhjemme. På den måde bringer de et nyt perspektiv på arbejdet hjem til stationen i København«, forklarer Sasho Petrevski, leder af Dansk Autohjælp København, i en pressemeddelelse.

Det Danske Hus i Palæstina, hvis mål er at styrke dialogen og forståelsen mellem palæstinensere og danskere gennem faglige fællesskaber, betegner selv “Know Thy Engine” som et samarbejds- og kulturudvekslingsprojekt. »Faglig udveksling og konkret, jordnært samarbejde er en anden måde at tale Palæstina og Mellemøsten på, end den vi er vant til i Danmark«, siger Nathalie Khankan, direktør for DHIP.

Det Danske Hus i Palæstina ligger i den gamle bydel i Ramallah, og arbejder på at få den faglige, kulturelle og politiske dialog til at blomstre mellem Danmark og Palæstina. Organisationen er politisk uafhængig, men støttes af blandt andre Uffe Ellemann Jensen, Mogens Lykketoft og Niels Helveg Petersen.


Kilde: DHIP

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: