Kunst fusionerer med koralrev ud for den mexicanske kyst

14 okt

Den britiske kunstner Jason deCaires Taylor har netop opstillet 350 skulpturer på bunden af det Caribiske Hav – og flere er på vej.


Siden 2009 har skulptøren Jason deCaires Taylor arbejdet på sit hidtil mest ambitiøse projekt: En mere end 400 kvadratmeter stor undersøisk skulpturpark, der opstilles på ti meters dybde ud for den mexicanske turistby Cancún.

For nylig blev 350 skulpturer af mennesker nedsat som første del af installationen “Den Tavse Evolution”, der forventes at stå færdig i løbet af den kommende måned. Da vil værket bestå af mere end 400 skulpturer, som alle er modelleret og støbt efter virkelige personer fra forskellige aldre, samfundslag og professioner. Statuerne er lavet af en særlig cementblanding, ti gange hårdere end almindelig cement, og har en neutral pH-værdi, hvis formål er at stimulere væksten af koraller.

Tankerne bag “Museo Subacuático de Arte”, det undersøiske kunstmuseums officielle navn, er nemlig mere end bare et spektakulært kunstprojekt. Idéen er, at skulpturerne med tiden vil gro til med koraller og danne et kunstigt koralrev, for derved at medvirke aktivt til bevarelsen af de truede havmiljøer. Samtidig håber Taylor også, at undervandskunsten bliver så stort et trækplaster at det vil tage noget af presset fra de nærliggende naturlige koralrev.

“Den Tavse Evolution” er den sidste af  i alt 4 installationer som Jason deCaires Taylor har leveret til museet, der først officielt åbnes i slutningen af november. Et strategisk valgt tidspunkt, der falder sammen med COP16-klimatopmødet, som netop Cancún er vært for.Kilder: Underwatersculpture.com, Wikipedia, Telegraph.co.uk

Foto og video: Jason deCaires Taylor

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: